Het is precies een jaar geleden dat Vlaanderen afscheid nam van Bobbejaan Schoepen. Naar aanleiding van die 1e verjaardag heeft Bobbejaans zoon Tom in samenwerking met Stephan Vanfleteren een prachtig boek geschreven als ultiem eerbetoon aan zijn vader.


Heel wat BV's maandagnamiddag bij de persvoorstelling in Bobbejaanland.  O.a. Will Ferdy, Polle Michiels Pap, Jan De Smet, Lililane St.-Piere passeerden de revue. 

Tony Decap van Orgels Decap Herentals mocht met z'n sympathieke dame niet ontbreken.  Decap werkte nauw samen met Bobbejaan.

Josée Schoepen deed een pakkende toespraak met dankwoord aan haar zoon Tom, de uitgever en het hele team dat deze uitzonderlijke uitgave mogelijk maakte.

"Ik wou het ultieme hommageboek schrijven", zegt Tom de jongste zoon van Bobbejaan. "Het was niet evident, want het rouwproces is nog niet helemaal voltrokken. Mijn vader was een "total performer", zoals Toots Tielemans hem omschreef."

"De laatste woorden die ik tegen mijn papa zei waren: "We zijn fier papa, op wat je hebt bereikt." Ik draag het boek op aan mijn moeder, uit diep respect en bewondering voor haar, zij is de persoon die in mijn leven het meest betekent."

‘Bobbejaan: het ultieme boek’ verschijnt dinsdag in een gewone én een luxe-versie.

Onze eigen Kempense Bobbejaan blijft één van de grootste artiesten die Vlaanderen heeft gekend. Bobbejaan liet een enorme culturele erfenis na. De familie Schoepen bewaarde alles met de meeste zorg: foto’s, contracten, affiches, verkoopaktes, inkomtickets, dagboeken, klankopnames,…

Perfecte retro-stijl druk jaren 50-60
De biografische feiten werden voor deze publicatie verfijnd en grondig vervolledigd op basis van dit archiefmateriaal en de gesprekken die Tom Schoepen tussen 2005 en 2010 met zijn ouders voerde.

Het boek bevat naast deze unieke familiedocumentatie ook archiefmateriaal uit de collectie van Bobbejaan Records, Herman Selleslags en Stephan Vanfleteren.

Het boek werd uitgegeven door Kannibaal en is te koop voor 49 euro.
 

Opvallende luxe-versie : collectorsitem met paardenhuid
Wie een heel bijzonder aandenken aan Bobbejaan Schoepen wil, kan de luxe-versie van het boek kopen. Die werd in beperkte oplage van 250 exemplaren  gemaakt en is individueel genummerd.

Het boek is met huid omkleed, afkomstig van paarden die gecertificeerd humaan werden gekweekt en behandeld. Tevens bevat deze editie een 10-inch vinylplaat met een aantal onuitgegeven nummers van Bobbejaan, een dvd van zijn uitvaartplechtigheid en een gesigneerde print van Stephan Vanfleteren. 

Alles werd verpakt in een foedraal. De kunstbox is niet verkrijgbaar in de boekhandel en kan via www.bobbejaanschoepen.be. Wie het boek wil aanschaffen moet wel bereid zijn om stevig in de buidel te tasten. De kostprijs bedraagt namelijk 495,00 euro (inclusief verzendingskosten).

Bestellen en info kan langs hier  en bij de uitgever  Uitgeverij Kannibaal.

Bekijk de foto's met een pak BV's, fans en vrienden van Bobbejaan, klik op Fotogalerij.

Foto's Guy Verellen / Nnieuws.